Samen Sterker in Inclusie

Over ons

Diversiteit in Praktijk ondersteunt Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid werkgroepen, ambassadeurs en DEI officers om beleid in de praktijk te brengen. Daarvoor zetten we training, consultancy en jaartrajecten in. Na het werken met Diversiteit in Praktijk hebben jullie de mindset, tools en strategie om duurzaam inclusief te werk te gaan.

Veel organisaties hebben DIG beleid, intrinsiek gemotiveerde ambassadeurs en een jaarlijks budget, maar lopen toch op een bepaald moment vast. De opgerichte werkgroep weet niet waar ze kunnen beginnen, mist draagvlak binnen de organisatie of heeft moeite de resultaten te creëren die tot doel zijn gesteld.

Wij helpen deze teams en de organisatie door de juiste mindset, tools en strategie aan te reiken. Wellicht heb je wel eens gehoord: “Diversiteit is een feit en inclusie is een werkwoord.” Maar het is nog zoveel meer! Het is een werkwijze, een filosofie, een mindset, maar vooral: een gevoel. Tijdens onze interactieve trainingen komen deelnemers tot een diep begrip op gevoelsniveau én zien ze hun praktische volgende stappen.

We mochten o.a. werken met het DSM, Vluchtelingenwerk Nederland, Rode Kruis, de Raad van Europe, de Europese Unie, Ministerie VWS, Rijkswaterstaat, (meerdere gemeentes: Gemeente Amsterdam, Gemeente Harderwijk, Brummen, Utrecht), Leiden&Partners, Hoge School Utrecht, EPOS Vlaanderen, de Belastingdienst, ProRail, Politie Nederland, Rechtspraak Utrecht en de Radboud Universiteit.

Oog voor Diversiteit, Hart voor Inclusie

"Osiris Hoepel"

Osiris trainde in de afgelopen 15 jaar meer dan 10.000 mensen in 28 landen op het gebied van Diversiteit, Inclusie & Gelijkwaardigheid, Persoonlijk Leiderschap en Mensenrechten. Daarnaast leidde hij als master trainer nog 235 andere trainers op.

Als trainer combineert Osiris een diepgaande kennis van mensenrechten en conflictresolutie met een enthousiaste en intuïtieve stijl. Van deelnemers krijgt hij te horen dat hij charismatisch en inspirerend is, dat ze de stof nu echt begrijpen en dat zij nu weer gemotiveerd verder kunnen.

Projecten die een speciale plek in zijn hart hebben zijn: Keti Koti, partnerschap van Artikel 1, publieke ombudsman bij Black Achievement Month en host bij Music Moves.

Expertise in Diversiteit en Inclusie

Diversiteitpraktijk.nl staat bekend om zijn diepgaande expertise in diversiteit en inclusie. Dit omvat een grondige kennis van de nieuwste trends, theorieën en praktijken in dit veld. Het team van experts biedt advies en begeleiding bij het ontwikkelen en implementeren van diversiteits- en inclusiebeleid. Deze expertise is gebaseerd op jarenlange ervaring en is gericht op het realiseren van echte veranderingen binnen organisaties, waardoor een inclusieve cultuur wordt bevorderd waar iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Praktische Tools en Workshops

Diversiteitpraktijk.nl biedt een scala aan praktische tools en interactieve workshops die zijn ontworpen om bewustzijn en begrip van diversiteit en inclusie te vergroten. Deze sessies zijn interactief en gericht op het ontwikkelen van praktische vaardigheden die medewerkers en leiders kunnen toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. De workshops omvatten een breed scala aan onderwerpen, van culturele sensitiviteit tot strategieën voor het bevorderen van een inclusieve werkplek, en zijn aangepast aan de specifieke behoeften van elke organisatie.

Bewezen Resultaten

Diversiteitpraktijk.nl onderscheidt zich door de bewezen resultaten van hun aanpak. Klanten rapporteren significante verbeteringen in de werksfeer, teamcohesie en productiviteit na implementatie van diversiteits- en inclusiestrategieën. Door gebruik te maken van hun diensten zien organisaties concrete veranderingen, zoals een toename van divers talent, verbeterde samenwerking tussen teams, en een hogere mate van werknemerstevredenheid en -betrokkenheid.

Continu Leren en Ontwikkelen

De aanpak van Diversiteitpraktijk.nl is geworteld in het principe van continu leren en ontwikkelen. Het bedrijf blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en onderzoek in het veld van diversiteit en inclusie. Deze voortdurende inspanning zorgt ervoor dat hun adviezen, workshops en materialen altijd actueel en effectief zijn. Dit commitment aan constante verbetering en aanpassing betekent dat klanten altijd kunnen rekenen op de meest effectieve en relevante strategieën en hulpmiddelen voor hun organisatie.

Ons team

Osiris

Spreker Diversiteit en inclusie

Osiris, oprichter van Diversiteit in Praktijk heeft uitgebreid gewerkt met onderwijsinstellingen, sociale organisaties en overheidsinstanties, zowel op nationaal als internationaal niveau. Als trainer heeft Osiris zich gespecialiseerd in het leveren van impactvolle workshops en trainingen die zich richten op thema’s als leiderschapsontwikkeling, interculturele communicatie, diversiteit en inclusie.

Evita

trainer, facilitator, consultant inclusieve communicatie

Evita, oprichtster van Studio Samen, ondersteunt klanten zoals bol.com en ProRail bij inclusieve communicatie. Studio Samen is haar derde onderneming vóór haar 30ste. Ze is tevens de host van de Inclusiecast-podcast en spreker over grensoverschrijdend gedrag. Haar bijdragen zijn verschenen in NRC, PW. en de Volkskrant.

Melodi

Trainer en expert gedragsverandering

Melodi is een ervaren adviseur en facilitator die duurzame oplossingen smeedt voor ingrijpende veranderingen. Van jeugdgevangenissen tot internationale conferenties, haar creatieve aanpak leidt tot boeiende en interactieve sessies. Ze heeft gefungeerd als jongerenambassadeur voor Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten (SRGR). Haar expertise omvat gamificatie, gedragsverandering en mensenrechten. Melodi gaat verder dan alleen verandering bewerkstelligen; ze legt tevens het fundament voor blijvende verbeteringen.

Miriam

projectmanager | facilitator

Een bezielde professional die haar passie voor projectmatig werk binnen het sociaal domein belichaamt. Met 6+ jaar toegewijde ervaring in nieuwkomersbegeleiding en een decennium in projectomgevingen, is ze een expert in inburgering, integratie, onderwijs en (sociaal) ondernemerschap. Miriam’s ondernemende, communicatieve aanpak en enthousiasme stimuleren actie en doelenbereiking. Als bedreven relatiebouwer, procesmanager en adviseur brengt ze vernieuwende inzichten. Miriam’s krachtige netwerk dient als middel om anderen te begeleiden naar succes. Kortom, Miriam organiseert, verbindt, adviseert en benut haar netwerk om anderen te inspireren en te leiden.

Wil je ook een open blik creëren binnen je organisatie?

Laten we samen kijken naar de beste manier om jouw team en bedrijf mee te nemen in een frisse en inclusieve blik naar werken.